Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

4D Tegelimport Gewicht in de schaal

PDF Versie

4D Tegelimport geeft een extra dimensie aan keramische vloer- en wandtegels. “Wij zijn een kwaliteitstopper, geen prijzenklopper”, zegt zaakvoerder Kristof Vangeneugden resoluut. “Ons deskundig advies reikt veel verder dan de kleur en de prijs van onze tegels. We zijn ook een zeer gezellige firma en onderhouden een bijzonder goed contact met onze klanten.”

3 inspirerende showrooms

Kristof en zijn team ontvangen de klanten van 4D Tegelimport op drie locaties. “Onze 600 vierkante meter grote toonzaal in Maasmechelen is een magneet voor afnemers uit de wijde omgeving. Aan het eind van 2020 hopen we te verhuizen naar een nieuwe showroom op een ander adres in dezelfde gemeente. Sinds kort is onze tweede toonzaal in Lommel grondig vernieuwd met strakke en rustige opstellingen van grootformaattegels, die van de vloer doorlopen tot tegen de muur. Buiten is er een toonpark aangelegd waar we het assortiment terrastegels in grotere oppervlakten uitstallen. In Diepenbeek ten slotte hebben wij, samen met enkele vooraanstaande partners uit de bouwindustrie en de interieurarchitectuur, een conceptuele showroom ingericht. In De Woonbeleving kunnen binnenhuisarchitecten en andere professionelen – al dan niet samen met hun klanten – zich inspireren en de juiste keuzes maken.”

Wij pikken alle nieuwe trends op.

Klinkende merknamen

Bij 4D Tegelimport tref je uitsluitend kwaliteitsmerken aan. “Bisazza, Casalgrande Padana, Ceramica Del Conca, Inalco, Living Ceramics, Lasselsberger, Mosa, Porcelanosa, Sphinx, Venis, Verde en Villeroy & Boch zijn klinkende merknamen”, weet Kristof. “Een keramische tegelfabrikant als Inalco bijvoorbeeld blinkt uit in ongelofelijk knappe natuursteenimitaties. Als groothandel hebben we doorheen de jaren een hechte band opgebouwd met deze merken. In geval van nood kunnen wij altijd bij hen aankloppen voor een dringende levering. Elk jaar schuimen we ook Cersaie in Bologna en Cevisama in Valencia af, twee van de grootste tegelbeurzen in de wereld. Daar pikken wij alle nieuwe trends op.”

Groot- en kleinschalig

Aan mooie referenties geen gebrek. Kristof: “Voor de demowoning van Group Ceyssens in Heusden-Zolder heeft 4D Tegelimport niet alleen de tegels in en rondom de woning geleverd, maar ook die van het zwembad met de beweegbare bodem, waarmee de zwembadruimte in een mum van tijd wordt omgevormd tot een vergader- of feestzaal. Een ander visitekaartje is het nieuwe kantoorgebouw van Tectum Group in Genk dat onze vakmannen binnenin volledig hebben betegeld, goed voor een oppervlakte van zowat 2000 vierkante meter. Kleinschaliger, maar daarom niet minder fijn is de loungebar annex hotel Barefood Giulia in Hasselt. Bij de inrichting van de zaak en de zeven hotelkamers zijn we te werk gegaan met grootformaattegels en heel aparte tegels met onder meer een bos-met-bloemen-print. Onze groothandel levert tegels voor appartementsgebouwen, rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, warenhuizen, bank- en politiekantoren en andere grote projecten, tot ver buiten Limburg. Onder de professionele klanten kunnen we aannemers, architecten en projectontwikkelaars rekenen. Voor sommige bouwpromotoren hebben we exclusief een keramische terrastegel laten produceren met de perfecte uitstraling van een gelijnde blauwe steen. Ja, 4D Tegelimport legt gewicht in de schaal.”

  • Kristof Vangeneugden - 4D Tegelimport
  • Joseph Smeetslaan 226 - 3630 Maasmechelen
  • 089 76 44 26
  • www.4d-tegels.be