Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lienne Comhair Interieurarchitecte Creatief met flexibiliteit

PDF Versie

Als interieurarchitecte speelt Lienne Comhair een rijke ervaring uit. Deze bezige bij zet de toon met het ontwerpen en inrichten van woningen, kantoren, showrooms en winkelruimten. “Ik creëer een doordacht ontwerp. Dat komt tot stand door een samenspel van visie en droom, kennis en creativiteit, identiteit en leefwijze, functie en vorm.”

Harmonieuze renovaties waarin gewoond, geleefd en gewerkt kan worden zijn ‘the next big thing’. Flexibiliteit staat daarin centraal. “Ik vertrek altijd vanuit het waarom: wat vindt mijn klant belangrijk, welke levensstijl heeft hij en aan welke noden moet ik tegemoetkomen?”, legt Lienne uit. “Als interieurarchitecte zie ik mogelijkheden die klanten vaak niet zien. Doordacht ingrijpen in de bestaande structuur van een woning is de ‘way to go’ om binnenshuis de flexibiliteit te verhogen.”

Intelligent ontwerp

Hoe past Lienne de theorie toe in de praktijk? “Onze eigen woning is daar een zeer treffend voorbeeld van”, vertelt de interieurarchitecte. “Mijn man en ik zijn op zoek gegaan naar een huis met karakter dat kan meegroeien met onze toekomstige noden. Ons oog is gevallen op een woning uit de jaren zeventig. Bij de verbouwing hebben we niet alleen bewust gekozen voor duurzame energietechnieken, maar ook voor een open planindeling die strookt met de identiteit en de ziel van de woonst. Zo zijn de typische niveauverschillen uit die tijd behouden, maar werden de muurtjes rondom afgebroken. Ook de keuken is opengegooid en zelfs verplaatst om meer flexibiliteit te creëren. Er was immers nood aan een speelruimte voor de kinderen die later kan worden omgebouwd tot eetkamer. De woning is bestemd om onze oude dag in door te brengen. Daarom bevinden een slaapkamer, dressing en badkamer zich op het gelijkvloers. Het geheel heeft een tijdloze look en grote raampartijen, waardoor de overgang van buiten naar binnen minimaal is en lichtinval centraal staat. Kortom, een intelligent ontwerp met de noden van nu als basis voor flexibiliteit in de toekomst.” En het eindresultaat, dat mag gezien worden! De foto’s bij dit artikel spreken voor zich en tonen aan dat je grenzeloos op Lienne kan vertrouwen.

  • Lienne Comhair - Lienne Comhair Interieurarchitecte
  • De Wallen 8 - 3550 Heusden-Zolder
  • 0472 83 64 39
  • www.liennecomhair.com