Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Roux Verfmeester

Kwaliteit en vakmanschap zullen altijd overwinnen. Dat bewijst Roux, de grootste onafhankelijke verfgroothandel in Limburg, al meer dan 60 jaar. Schilders slaan er de beste producten en materialen in. Zij krijgen er ook de kans om hun vakkennis aan te scherpen en ze worden een keer per maand getrakteerd op spek met eieren. “De technische ondersteuning aan onze klanten is best bijzonder”, weet Eddy Oeyen.

QONTACT / Nooit gedacht dat er zo veel soorten verf, lijm, vloer- en wandbekleding bestaan!
Eddy: “Ons gamma omvat bijna 20 verschillende verfmerken: van vaste waarden zoals Sikkens, Herbol en het Italiaanse Antico Signoria tot Belgische toppers waaronder Libert Paints en Rewah. Sommige van die merken leggen zich toe op nichemarkten, denk aan kaleiverf en dakverf. Verscheidenheid in ons aanbod is sowieso een must. Die variatie kan best extreme vormen aannemen zoals blijkt uit de vele soorten schuurpapier en borstels die wij verkopen. Want niet elke schilder gebruikt hetzelfde schuurpapier en dezelfde borstel, de voorkeuren van de vaklui in onze branche liggen soms ver uiteen.”

QONTACT / Minstens even opzienbarend zijn jullie technische ondersteuning en opleidingen.
Eddy: “We staan met onze hele ploegdicht bij onze klanten. Toen enkele van hen te maken kregen met wanbetalers, hebben wij ze uitgenodigd om uitleg te verschaffen over die problematiek. We bedongen dat al onze klanten dezelfde ondersteuning krijgen van incassobureaus. Daarnaast beleggen wij infosessies met verzekeringsmaatschappijen om onze klanten te informeren over hun rechten en plichten. Alles bij elkaar organiseren we wel 30 opleidingen en events per jaar. Ook studenten van technische scholen en Syntra kunnen op onze ondersteuning rekenen.Maar evengoed verwelkomen wij klanten en fabrikanten elke tweede donderdagochtend van de maand met spek met eieren. Een vrijblijvend, maar zeer gesmaakt netwerkmoment!”

"Prijskloppers zullen het nooit halen van stielmeesters."

QONTACT / Welke nieuwe uitdagingen staan Roux in de nabije toekomst te wachten?
Eddy: “De markt verandert zeer snel. Tien jaar geleden konden we bij wijze van spreken tien jaar vooruit kijken. Vandaag is het onmogelijk om te weten waar wij binnen twee jaar staan. Toch heb ik alle vertrouwen in onze toekomst. We hebben nog groeimarge. Wij voeren nooit concurrentie op basis van prijs, we onderscheiden ons in kwaliteit. Ik ben ervan overtuigd: de prijskloppers zullen het nooit halen van de stielmeesters. De instroom van goedkope werkkrachten uit het buitenland neemt trouwens af, omdat die arbeiders intussen ook in eigen land goed hun boterham kunnen verdienen. De Belgische schilder, die tot de beste van de wereld mag worden gerekend, zal het verschil blijven maken, zoveel is zeker!”

QONTACT / Sinds je aanstelling als algemeen directeur gaat het Roux voor de wind. Het geheim?
Eddy: “Er zijn geen geheimen. Kwaliteit, vakmanschap en hard werken zullen altijd standhouden.En ik ben begaan met onze klanten. Als zij gelukkig zijn en goed werk leveren, straalt dat ook op ons af. Los daarvan moet je jezelf af en toe in vraag durven stellen. Wij weten zeer veel over verf en aanverwanten, maar we zijn geen expert in pakweg ICT en communicatie. Wel, dan is het mijn taak om professionele hulp in te roepen om ons ook in die vakgebieden te bekwamen. Je mag niet blind zijn voor je tekortkomingen. Ook daarom investeren we in opleidingen, voor onze medewerkers én voor onze klanten. Stilstaan is achteruitgaan.”

Eddy Oeyen

Roux

089 30 06 90

Bosdel 57

3600 Genk