Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Porsche Bulens Van hobby naar beroep

De ondernemer. Zijn passie. Voor Jurgen Bulen klinkt het pure motorgeluid van een klassieke Porsche 911 als muziek in de oren. In zijn vrije tijd snort de zaakvoerder van Garage Bulen vaak over het asfalt, aan het spartaanse stuur van zijn gerestaureerd model uit 1966. “We leggen de lat in ons garagebedrijf zo hoog mogelijk. Dat resulteert in een klantenservice die tiptop in orde is.”

Service die af is

Garage Bulen verkoopt zowel jonge gebruikte Porsches als classics van het vermaarde Duitse merk. “Klanten vinden hun weg naar ons voor onderhoud, herstellingen en carrosseriewerken. Steeds volgens de regels van de kunst. Samen met mijn degelijk opgeleide en ervaren mecaniciens verleen ik een service die af is. Wij maken daarbij gebruik van de meest verfijnde uitleesapparatuur. Als gehomologeerd bandendealer zien we er op toe dat je Porsche met goedgekeurde banden en velgen op de baan is, vier seizoenen lang. Verder staat ons team ook in voor het vakkundig polijsten en reinigen van je wagen en voor de optimale behandeling van het leder. Elke Porsche die bij ons buitenrijdt, is tiptop in orde.”

Nulrestauraties in trek

Zeer in trek zijn de zogenaamde nulrestauraties van Garage Bulen, waarbij classics vanaf een naakte kas compleet terug worden opgebouwd. “Zo hebben we onlangs een unieke Porsche 911 uit begin 1965 gerestaureerd”, haalt Jurgen aan. “De uitdaging bestond erin zowel het interieur als het exterieur tot in de kleinste details origineel te reconstrueren, precies zoals dit model destijds uit het fabriek reed. Geen lachertje want de oorspronkelijke onderdelen zijn tegenwoordig heel schaars en enorm moeilijk te vinden. Het monnikenwerk heeft in totaal twee jaar en twee maanden in beslag genomen. De voldoening die zo een restauratieproject mij geeft, is onbeschrijfelijk.”

“Elke Porsche die bij ons buitenrijdt, is tiptop in orde.”

Jongensdroom vervuld

Jurgen stamt uit een zelfstandigengezin, zijn vader runde een carrosseriebedrijf. “Ik ben tussen de auto’s opgegroeid. De racecompetitie was mijn wereld, het circuit mijn habitat. In 1999 ben ik als eerste Nederlandstalige mecanicien bij Porsche Centre Liège aan de slag gegaan. Acht jaar later heb ik mijn eigen zaak opgestart. Mijn jongensdroom is uitgekomen: ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.”

Klanten in poleposition

Bij Garage Bulen staan de klanten in poleposition. Naast een uitmuntende service genieten zij van spraakmakende events. “Zo is er onze jaarlijkse rally, waar telkens reikhalzend naar wordt uitgekeken. De zevende editie zit er juist op. De dag begon met een rijkelijk ontbijt in Château Neercanne in Maastricht en eindigde ’s avonds in het tweesterrenrestaurant van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. Onderweg werd onder meer halt gehouden aan een wijnkasteel en een rallycrosscircuit. Ook niet te missen: in december organiseren we een nocturne in onze showroom. Inclusief exquise hapjes, hippe drankjes en een knallende deejay. Die avond staan er exclusieve racewagens te blinken om onze GT3-trackday op het circuit van Zolder aan te kondigen. Wordt vervolgd!”

Jurgen Bulen

Porsche Bulens

011 33 37 04

Industrieweg 37

3720 Kortessem

www.bulen.be